• Aktuellt

11 augusti, 2021

Norrland växer och vi med!

Under våren beslutade vi på Proxina att det var dags för oss att fortsätta växa och tillföra mer kompetens och kunskap till våra kunder. Vi vill helt enkelt fortsätta vara en positiv kraft i en region som växer så det knakar. En rekrytering sätter definitionen av en attraktiv arbetsgivare på sin spets, speciellt på en marknad där kompetens är en bristvara.

5 mars, 2021

Pengar ska inte göra ont

Att inte ha pengar för dagen är såklart en enorm stress, men lite mer förvånande så väcker även besluten som kommer sig av att ha ett sparande negativa känslor hos många. Det grundar sig i att många tycker att ämnet är svårt och komplext. På Proxina tar vi oss an frågan på samma sätt som vi gör med allt annat, vi anstränger oss för att möta våra kunder med värme, professionell nyfikenhet och att dela med oss av all vår kunskap. Vi lägger stor kraft på att förklara det komplexa med målet att aktiva och medvetna val ska kunna tas och att individuella lösningar ska kunna växa fram.

25 januari, 2021

Positiv pensionering

En dag kommer den, i alla fall för de allra flesta, dagen då vi slutar spara till pension för att istället ta ut den. Känslan är lite som när man köper en ny bil, när man hämtar ut den i bilhallen med nybilsdoften och säljarens entusiastiska genomgång av alla funktioner och finesser. Härligt. För oss som jobbar med pensioner och pensionering är det här en underbar tidpunkt, när det faktiskt är dags. Men ingen föds med kunskapen om hur man då bäst tar ut sin pension och vad som är mest klokt, så här kommer några råd.

28 september, 2020

Med anledning av Corona-viruset

Med anledning av smittspridningen i samhället försöker vi göra allt vi kan för att begränsa smittan och optimera förutsättningarna för att vi alla håller oss friska. Vi fortsätter självklart serva er som kunder som vanligt och då så smittsäkert som möjligt med ett antal valmöjligheter.

15 augusti, 2020

Stukad – då vi är som allra bäst

Vi som jobbar med pensioner och försäkringar som verktyg i vardagen får ofta höra att vi jobbar i en kall bransch, en bransch med obegripliga villkor och försäkringar som inte funkar. Där känner vi på Proxina inte igen oss. Våra absolut nöjdaste kunder hittar vi när något gått snett och vi stöttat dem i turbulensen efter en skada, när rätt försäkring inte bara varit bra att ha utan ovärderlig.

5 juni, 2020

Vem vill med på resan och vad händer när det är dags att kliva av?

I dag pratas det allt mer om vikten av en bra onboarding som en del i ett attraktivt arbetsgivarvarumärke. Det rör sig alltså inte om påstigningen på ett flygplan utan om välkomnande av en ny medarbetare. Men färre berör offboarding, alltså hur vi agerar när en medarbetare lämnar verksamheten.

29 maj, 2020

Anställningsavtal – VD

Vi noterar att det rekryteras många personer till VD-roller i företag, både inom privat- och kommunnära sektor. Det märker vi i flödet och i annonser i olika media. En attraktiv arbetsgivare anstränger sig för att skapa ett smakfullt och balanserat paket med lön, förmåner och villkor för den som ska leda företaget framåt. VD-avtalet är slutprodukten av förhandlingarna och vår bild är att det lönar sig att tänka igenom vad man vill signalera och vad som är viktigt att lyfta fram, förutom lönen.

20 maj, 2020

Pension är väl inga riktiga pengar, eller?

Tro inget annat. Pension ÄR bara pengar, vissa uttrycker det som uppskjuten lön. Och visst, det är verkligen riktiga pengar, om än de är svåra att ta på innan vi har dem på kontot eller i plånboken i framtiden. Men det är pengar vi ska ha att leva av när vi slutar jobba. Pengar som innebär smör och bröd på bordet. Och de ska räcka länge, för vi kommer ju att leva länge. En dag ska vi alla dö, men alla andra dagar ska vi leva. Då vill det till att det faktiskt finns pengar.