• Aktuellt

13 november, 2023

Bra pensionsnyheter

Bra pensionsnyheter för alla som har förmånsbestämd pension inom ITP hos Alecta!

26 september, 2023

Nya val inom ITP att göra

EN CHANS ATT GÖRA SKILLNAD - på riktigt. Bistå dina medarbetare med verktyg för att göra kloka val och säkerställ med värme och omsorg att de gjort de val som behöver göras.

22 september, 2023

Internationella Proxina-dagen!

21 september, så var den äntligen här igen. Vår dag, då vi kan stanna upp och reflektera.

21 juni, 2023

Lev nu och lev sen!

Allvarliga olycksfall eller sjukdomar under yrkeslivet får ofta människor att ompröva och omvärdera det som tidigare var givet som det viktigaste. Hälsa, välbefinnande och tid med nära och kära seglar förbi frågor om karriär, löneutveckling och pengar.

31 mars, 2023

ITP-upphandlingen på plats

ÄNTLIGEN- Ny pensionsupphandling klar för tjänstemän med ITP. Vart femte år upphandlar Collectum försäkringsgivare för de valbara delarna inom tjänstepensionen ITP. Aktörerna har utvärderats utifrån avgiftsnivå och möjlighet till hög avkastning.

11 januari, 2023

Försäkring och försäkringsskydd handlar om att tänka efter, fast före…

Vi på Proxina har som uttalad vision att förändra synen på pension & försäkring, att färglägga själva ämnesområdet i andra kulörer än svart och grått. Vi vill göra pension & försäkring tydligt och klart, när det flesta vi frågar ändå tycker att det är precis motsatsen. Visst är ämnet personförsäkring, det som täcker olycksfall, sjukdom och dödsfall, både svårt, komplext och komplicerat, men med all den kunskap vi bär med oss och vår trovärdiga ambition att både förenkla och att visa den rätta vägen vill vi påstå att våra råd gör skillnad. På riktigt.

18 november, 2022

Goda nyheter från Alecta

Många ekonomiska nyheter idag är rätt mörka, men inte från Alecta som kommer med goda nyheter. Eller vad sägs om 50 miljarder till dagens och morgondagens pensionärer och 11,2 miljarder till företagare med ITP?

11 oktober, 2022

21 000 kr/mån i livslång familjepension eller ingenting alls…

Familjepensionen i ITP 2 tillfaller maka/make eller barn under 20 år men inte sambo.

21 september, 2022

21 september

Nu är den här - Internationella Proxina-dagen - 21 september

7 juni, 2022

Gift eller sambo, spelar det någon roll?

En fråga som har många svar, men när det gäller sannolikheten att relationen håller är svaret troligtvis nej.

6 april, 2022

Hur informerar du som HR-ansvarig om bolagets tjänstepension?

Tjänstepension är på riktigt en viktig förmån för de anställda oavsett om bolaget omfattas av kollektivavtal eller inte. En förmån som har betydelse både idag och i framtiden även om det ibland kan kännas långt till medarbetarens pension. Det många missar under sin yrkeskarriär är att göra medvetna val kring pensionen i sin nuvarande tjänst men även i tidigare anställningar, någonting som kan påverka både skydd till familjen och kommande avkastning.

4 mars, 2022

Kollektivavtalad pension för mig som ägare?

Kan kollektivavtalade pensionslösningar vara fördelaktiga även för mig som företagare?

1 december, 2021

Varje morgon tänder vi Kunskapens ljus

Den av våra medarbetare som kommer först till respektive kontor slår inte bara igång flitens lampa, under den mörka decembermånaden tänder den också Kunskapens ljus.

9 november, 2021

Vem tar över ditt bolag sen?

Att som företagare få avrunda sin yrkesverksamma karriär på topp med en sund pensionsnivå och konkreta planer för arv och förvaltning är inte alla förunnat. Vill man dessutom överlämna verksamheten till nya lokala krafter blir utmaningen ofta än större. Oavsett hur du gör är du välkommen till oss så börjar vi snickra på en vettig plan.

11 augusti, 2021

Norrland växer och vi med!

Under våren beslutade vi på Proxina att det var dags för oss att fortsätta växa och tillföra mer kompetens och kunskap till våra kunder. Vi vill helt enkelt fortsätta vara en positiv kraft i en region som växer så det knakar. En rekrytering sätter definitionen av en attraktiv arbetsgivare på sin spets, speciellt på en marknad där kompetens är en bristvara.

5 mars, 2021

Pengar ska inte göra ont

Att inte ha pengar för dagen är såklart en enorm stress, men lite mer förvånande så väcker även besluten som kommer sig av att ha ett sparande negativa känslor hos många. Det grundar sig i att många tycker att ämnet är svårt och komplext. På Proxina tar vi oss an frågan på samma sätt som vi gör med allt annat, vi anstränger oss för att möta våra kunder med värme, professionell nyfikenhet och att dela med oss av all vår kunskap. Vi lägger stor kraft på att förklara det komplexa med målet att aktiva och medvetna val ska kunna tas och att individuella lösningar ska kunna växa fram.

25 januari, 2021

Positiv pensionering

En dag kommer den, i alla fall för de allra flesta, dagen då vi slutar spara till pension för att istället ta ut den. Känslan är lite som när man köper en ny bil, när man hämtar ut den i bilhallen med nybilsdoften och säljarens entusiastiska genomgång av alla funktioner och finesser. Härligt. För oss som jobbar med pensioner och pensionering är det här en underbar tidpunkt, när det faktiskt är dags. Men ingen föds med kunskapen om hur man då bäst tar ut sin pension och vad som är mest klokt, så här kommer några råd.

28 september, 2020

Välkommen in, fysiskt eller digitalt

Efter år av Corona som en del av vardagen kan vi äntligen andas ut lite men med lite nya perspektiv för att generellt begränsa smittspridning och optimera förutsättningarna för att vi alla håller oss friska. Vi fortsätter självklart serva er som kunder som vanligt och då så smittsäkert som möjligt med ett antal valmöjligheter.

15 augusti, 2020

Stukad – då vi är som allra bäst

Vi som jobbar med pensioner och försäkringar som verktyg i vardagen får ofta höra att vi jobbar i en kall bransch, en bransch med obegripliga villkor och försäkringar som inte funkar. Där känner vi på Proxina inte igen oss. Våra absolut nöjdaste kunder hittar vi när något gått snett och vi stöttat dem i turbulensen efter en skada, när rätt försäkring inte bara varit bra att ha utan ovärderlig.

5 juni, 2020

Vem vill med på resan och vad händer när det är dags att kliva av?

I dag pratas det allt mer om vikten av en bra onboarding som en del i ett attraktivt arbetsgivarvarumärke. Det rör sig alltså inte om påstigningen på ett flygplan utan om välkomnande av en ny medarbetare. Men färre berör offboarding, alltså hur vi agerar när en medarbetare lämnar verksamheten.

29 maj, 2020

Anställningsavtal – VD

Vi noterar att det rekryteras många personer till VD-roller i företag, både inom privat- och kommunnära sektor. Det märker vi i flödet och i annonser i olika media. En attraktiv arbetsgivare anstränger sig för att skapa ett smakfullt och balanserat paket med lön, förmåner och villkor för den som ska leda företaget framåt. VD-avtalet är slutprodukten av förhandlingarna och vår bild är att det lönar sig att tänka igenom vad man vill signalera och vad som är viktigt att lyfta fram, förutom lönen.

20 maj, 2020

Pension är väl inga riktiga pengar, eller?

Tro inget annat. Pension ÄR bara pengar, vissa uttrycker det som uppskjuten lön. Och visst, det är verkligen riktiga pengar, om än de är svåra att ta på innan vi har dem på kontot eller i plånboken i framtiden. Men det är pengar vi ska ha att leva av när vi slutar jobba. Pengar som innebär smör och bröd på bordet. Och de ska räcka länge, för vi kommer ju att leva länge. En dag ska vi alla dö, men alla andra dagar ska vi leva. Då vill det till att det faktiskt finns pengar.