20 maj, 2020

Pension är väl inga riktiga pengar, eller?

Tro inget annat. Pension ÄR bara pengar, vissa uttrycker det som uppskjuten lön. Och visst, det är verkligen riktiga pengar, om än de är svåra att ta på innan vi har dem på kontot eller i plånboken i framtiden. Men det är pengar vi ska ha att leva av när vi slutar jobba. Pengar som innebär smör och bröd på bordet. Och de ska räcka länge, för vi kommer ju att leva länge. En dag ska vi alla dö, men alla andra dagar ska vi leva. Då vill det till att det faktiskt finns pengar.

En dag ska vi dö, men alla andra dagar ska vi leva

Respekt för pensionspengarna

Det kan vara klokt att behandla pensionspengarna med respekt, att tänka sunt och att se till att inte ha alla de pengarna på roulettbordet. Att faktiskt ta ner risken i pensionsplaceringarna något eller några år innan de ska användas. Pension är inte spekulationspengar, inte monopolpengar, det är riktiga pengar.

Du kommer leva länge

Tar vi fram tumstocken, som kan tänkas symbolisera hur långt livet är, och frågar vi våra kunder så är det ingen (!) som svarar att de vill ha mest pension det sista året de lever. Istället känner de att de behöver det mesta av pensionskapitalet under ett antal år i nära anslutning till att de går i pension. De flesta ser åren från 65 eller 67 fram till 80 år som viktigare än åren från 80 till 95. Så är det bara.

Hjälp dina medarbetare göra kloka val

En arbetsgivare som vill uppfattas som framsynt, klok och attraktiv ser till att hjälpa medarbetarna med planeringen och pensionsfrågorna i god tid, genom att anlita en långsiktig och trovärdig kompetenspartner inom pension och försäkring. I vårt tycke ska det vara en partner som vill ta ansvar, inte en som vill undvika den biten.

Vi på Proxina visar vägen för attraktiva arbetsgivare inom pension och försäkring. Proxina finns för de arbetsgivare som söker och behöver en stjärna på det området.