11 januari, 2023

Försäkring och försäkringsskydd handlar om att tänka efter, fast före…

Vi på Proxina har som uttalad vision att förändra synen på pension & försäkring, att färglägga själva ämnesområdet i andra kulörer än svart och grått. Vi vill göra pension & försäkring tydligt och klart, när det flesta vi frågar ändå tycker att det är precis motsatsen. Visst är ämnet personförsäkring, det som täcker olycksfall, sjukdom och dödsfall, både svårt, komplext och komplicerat, men med all den kunskap vi bär med oss och vår trovärdiga ambition att både förenkla och att visa den rätta vägen vill vi påstå att våra råd gör skillnad. På riktigt.

18 november, 2022

Goda nyheter från Alecta

Många ekonomiska nyheter idag är rätt mörka, men inte från Alecta som kommer med goda nyheter. Eller vad sägs om 50 miljarder till dagens och morgondagens pensionärer och 11,2 miljarder till företagare med ITP?

11 oktober, 2022

21 000 kr/mån i livslång familjepension eller ingenting alls…

Familjepensionen i ITP 2 tillfaller maka/make eller barn under 20 år men inte sambo.

21 september, 2022

21 september

Nu är den här - Internationella Proxina-dagen - 21 september

7 juni, 2022

Gift eller sambo, spelar det någon roll?

En fråga som har många svar, men när det gäller sannolikheten att relationen håller är svaret troligtvis nej.

6 april, 2022

Hur informerar du som HR-ansvarig om bolagets tjänstepension?

Tjänstepension är på riktigt en viktig förmån för de anställda oavsett om bolaget omfattas av kollektivavtal eller inte. En förmån som har betydelse både idag och i framtiden även om det ibland kan kännas långt till medarbetarens pension. Det många missar under sin yrkeskarriär är att göra medvetna val kring pensionen i sin nuvarande tjänst men även i tidigare anställningar, någonting som kan påverka både skydd till familjen och kommande avkastning.